Näihin löysin idean Pirkan nettisivuilta, tosin muistelen kyllä nähneeni joissakin blogeissakin tällaisia - blogit eivät nyt vain tule mieleen. Joka tapauksessa, näistä tuli kyllä hyviä! Suosittelen kokeilemaan. Minimurekkeet saavat lisämakua kypsyessään muffinivuokien koloissa, jolloin ne ikäänkuin kiehuvat nesteessä, jota taikinasta lähtee. Ohje on ihan peruslihapullataikinaohje, mutta kirjoittelen sen kuitenkin tähän, kun kerrankin on ylimääräistä aikaa... Minulla oli jauhelihaa n. 480 g, ja sain tehtyä seitsemän minimureketta.

Minimurekkeet

-n. 500 g jauhelihaa
-1 dl vettä
-½ dl korppujauhoja + 2 rkl puurohiutaleita
-1 tl suolaa
-mausteita: esim grillausmaustetta, pippurisekoitetta jne...
-1 kananmuna
-1 rkl sinappia
-2 rkl ketsuppia

Laita korppujauhot ja puurohiutaleet turpoamaan veteen. Sekoita keskenään muut aineet, lisää joukkoon korppujauhomössö ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinipellin koloihin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

1050532.jpg