Ranskanpastillikakku

-5 dl vehnäjauhoja
-1 dl sokeria
-2 tl vaniliinisokeria
-2 tl soodaa
-150 gr juoksevaa margariinia
-2 dl piimää
-3 kananmunaa
-1 pussi Pirkan ranskanpastilleja (90g)

Sekoita kananmunat, sokeri ja rasva. Lisää joukkoon kuivat aineet ja piimä. Murskaa ranskanpastillit jauheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia.

247680.jpg

247682.jpg

---
Tämä kakku on siis samanlainen kuin aiemmin tekemäni "Suklainen kuivakakku", paitsi että sokerin määrä on puolitettu yhteen desilitraan ja kaakaon korvaa ranskanpastillit. Ranskanpastillit ovat melko makeita, joten ne mielestäni korvaavat hyvin sokerin määrää alkuperäiseen reseptiin verrattuna.