Näiden viinereiden pohjan ohjeen löysin Bruno-viinerivuokapaketista. Muuttelin sitä hieman: laitoin taikinaa vain vuoan pohjalle ja siihen päälle täytteet (ohje neuvoi kääntämään taikinaa vielä täytteiden päälle) enkä nostattanut viinereitä kahta tuntia (nostatin vain reilut 20 minuuttia, sen ajan joka kului uunia lämmittäessä). Hyvin onnistuivat nostatuksen vähäisyydestä huolimatta. Laitan tähän, miten itse tein viinerit.

Viinerit (16 kpl)

Pohja:
-2 tl kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
-2 dl maitoa
-200 g margariinia tai voita
-2 rkl sokeria
-5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
-1 pss vaniljakastikeaineksia + maitoa
-vadelmamarmeladia

Täyte: Valmista vaniljakastike paketin ohjeiden mukaan, mutta vähennä maito n. puoleen annetusta määrästä! Näin kastikkeesta tuleee paksumpaa ja se on helppo levittää viinerivuokiin. Itse käytin Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastiketta, jossa maitoa ns. tavalliseen vaniljakastikkeeseen lisättiin 4 dl. Paketissa neuvottiin laittamaan maitoa 2½ dl paksumpaa kastiketta varten ja niin tein minäkin. Laita kastike 'tekeytymään' jääkaappiin n. 10 minuutiksi ennen levittämistä taikinan päälle.
Pohja: Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 30x30cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa se 16 neliöksi.
Nostele taikinapalat viinerivuokien pohjalle. Annostele päälle vaniljakastiketta ja vadelmamarmeladia. Anna viinerien nousta sen aikaa, kun uuni lämpenee. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

418523.jpg

418512.jpg