torstai, 28. kesäkuu 2007
Ananas-vadelmajuustokakku
Pohja:
-200 g digestivekeksejä
-n. 75 g juoksevaa margariinia
Täyte:
-200 g maustamatonta tuorejuustoa
-1 prk Flora Vispiä (2½ dl)
-1 dl sokeria
-2 tl vaniljasokeria
-1 prk ananasmurskaa mehuineen
-1 dl vadelmia
-6 liivatelehteä
-2-3 rkl kiehuvaa vettä
Murskaa keksit ja sekoita ne margariinin kanssa. Painele keksimuruseos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoalle.
Vatkaa Flora Vispi kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, ananasmurska mehuineen sekä vadelmat. Laita liivatelehdet joksikin aikaa kylmään veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, purista ylimääräinen vesi niistä pois. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Kaada täyte tasaisesti pohjan päälle ja nosta hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli. Koristele kakku sen hyydyttyä.
Koristelusta vastasi 5-vuotias sukulaistyttöni. :)