15 000:n kävijän raja rikkoutui eilen, lämmin kiitos teille kaikille! Olen ihan ällikällä lyöty, että täällä niin paljon käy lukijoita. Kiitos! Juhlan kunniaksi päätinkin leipoa jotain.

Vadelma-rahkakakku

Ota huomioon, että kakku on valmis vasta seuraavana päivänä - varaa siis tarpeeksi aikaa!

Pohja:
-1 dl juoksevaa margariinia
-100 g suklaata
-1 dl sokeria
-3 kananmunaa
-1½ dl vehnäjauhoja
-½ tl leivinjauhetta

Täyte 1:
-3 liivatelehteä
-250 g maitorahkaa (yksi purkki)
-2 kananmunankeltuaista
-1 tl sitruunamehua
-1 dl sokeria
-1 rkl vaniljasokeria
-2 dl kuohukermaa

Täyte 2:
-3 liivatelehteä
-250 g maitorahkaa
-1 dl sokeria
-1 kananmunankeltuainen
-2 rkl soseutettuja vadelmia
-2 dl kuohukermaa

Pohja: Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna sen jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi suklaa ja juokseva margariini muiden ainesten joukkoon. Laita irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperipalanen ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Täyte 1: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita rahka, kananmunankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumassa vedessä. Lisää liivatelehtiseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää se rahkaseoksen joukkoon.
Kun kakku on paistunut, laita voipaperiset suikaleet vuoan sisäreunalle jotta täyte ei tarttuisi vuokaan. Kaada täyte 1 kakkupohjan päälle, ja laita vuoka yöksi jääkaappiin, jotta täyte hyytyy.

Täyte 2: Liota liivatelehdet vedessä. Sekoita rahka, sokeri, kananmunankeltuainen ja vadelmasose. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää se rahkaseokseen. Sulata liivatelehdet puristettuasi niistä ylimääräiset vedet pois ja lisää seokseen. Levitä toinen täyte ensimmäisen täytteen päälle ja anna jähmettyä muutama tunti jääkaapissa.

380673.jpg

380675.jpg