Ohje on Kaarina Roinisen keitttokirjasta Maukasta ruokaa kotikeittiöstä.

Äidin pehmeät perunaleivokset

Pohja:
-300 g keitettyjä perunoita (4-5 kpl)
-200 g margariinia (laitoin reilun kaksi desiä juoksevaa margariinia)
-1½ dl sokeria
-2 kananmunaa
-1 dl siirappia
-3½ dl vehnäjauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-2 tl kardemummaa
-1/4 tl suolaa

Kuorrutus:
-50 g margariinia (laitoin reilun ½ dl juoksevaa margariinia)
-2 rkl maitoa (laitoin vettä)
-4 dl tomusokeria
-1 tl vaniljasokeria

Pohja: Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, ja lisää joukkoon munat sekoittaen koko ajan. Lisää perunaraaaste ja siirappi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen, noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan.Voit myös halutessasi voitelun ja korppujauhotuksen sijasta vuorata vuoan leivinpaperilla (itse tein näin). Paista 175 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia (Roinisen ohjeessa oli 20-25 minuuttia, mutta itse pidin n. 30 minuuttia). Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Kuorrute: Sekoita sulatettuun margariiniin maito, tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

410376.jpg