Tätä ruokaa olen tehnyt ennenkin; tällä kertaa mukana vähän enemmän kasviksia. Pidän todella paljon tällaisista ruoista, joissa kana ja riisi kypsennetään samassa vuoassa uunissa. Näin riisitkin saavat enemmän makua kuin pelkästään kattilassa keitettäessä. Tästä tulee melkoisen iso annos, meillä kolmen aikuisen syönnin jälkeen jäi vielä ylikin.

Kanariisivuoka

-4 marinoitua broilerin rintafileeleikettä
-3 dl pitkäjyväistä riisiä
-5 dl vettä
-1 kanaliemikuutio
-2 dl ruokakermaa
-2 perunaa
-2 porkkanaa
-1 sipuli
-100 gr kesäkurpitsaa
(-1 tl suolaa)

Keitä kattilassa vesi ja sekoita sen joukkoon kanaliemikuutio. Kaada riisit uunivuoan pohjalle ja lisää päälle pieniksi paloiksi pilkotut perunat, porkkanat, sipuli ja kesäkurpitsa. Laita päälle broiskun rintafileet. Kaada päälle kanaliemi sekä ruokakerma ja sekoita kevyesti, jotta neste pääsee kaikkialle uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa yhden tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa nestettä.

720025.jpg