perjantai, 19. tammikuu 2007
Jauhelihapiirakka
Pohja:
-8 dl vehnäjauhoja
-300 gr margariinia
-2 purkkia maitorahkaa (yhteensä 500 gr)
-ripaus suolaa
Täyte:
-3 dl riisiä
-500-600 gr jauhelihaa
-4 kananmunaa
-2-3 sipulia
-3-4 tl suolaa
-4 rkl ketsuppia tai tomaattisosetta
-mausteita jauhelihan maustamiseen
Voiteluun yksi kananmuna.
Täyte: Laita riisit kiehumaan paketin ohjeen mukaan. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha. Mausta jauheliha haluamillasi mausteilla ja lisää suola ja ketsuppi. Kun riisi on valmista, sekoita se jauhelihaseoksen kanssa sekaisin ja lisää joukkoon raa'at kananmunat.
Pohja: Nypi margariini ja jauhot sekaisin, ja lisää suola ja maitorahkat. Kaulitse taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi, ohueksi levyksi (ohuudeltaan n. 2-3 mm, pohjalevyksi ja kanneksi). Levitä täyte pohjalevyn päälle ja nosta kansilevy päälle. Painele reunat haarukalla kiinni, pistele kansilevyyn haarukalla reikiä ja voitele kananmunalla.
Paista 225 asteisessa uunissa n. 25 minuutin ajan.
Mikäli haluat tehdä lihapiirakkaa vain puoli pellillistä, kaulitse silloin taikina yhdeksi uunipellinen kokoiseksi levyksi. Levitä täytettä vain puoleen väliin asti levyä ja käännä tyhjäksi jäänyt puoli kanneksi täyteosan päälle.