Perunajauhelihakastikevuoka

-400 grammaa jauhelihaa
-tippa voita
-pari rkl jauhoja
-1 sipuli
-sinappia
-mausteita (esim. pippurisekoitusta, grillausmaustetta)
-1 lihaliemikuutio
-n. 5dl vettä

-6-8 viipaloitua perunaa (riippuu syöjien määrästä)

Kuullota sipulirenkaat paistinpannulla. Ruskista ja mausta jauheliha. Tee kastike joko suoraan jauhelihan joukkoon tai erilliseen kattilaan. Jos teet erilliseen kattilaan, laita pikkuisen voita kattilan pohjalle ja anna sen sulaa. Ruskista jauhot, lisää vesi, lihaliemikuutio, mausteet ja sinappi. Lisää jauheliha sekä sipuli ja anna kiehua pari minuuttia. Voitele vuoka. Laita perunaviipaleita ja kastiketta vuorotellen vuokaan niin, että päällimmäiseksi kerrokseksi jää kastiketta. Paista uunissa 200 asteessa yhden tunnin ajan. Pidettyäsi ruokaa uunissa n. 25-35 minuuttia, ota vuoka uunista ja sekoita ruokaa varovasti nostelemalla kastiketta hieman päällimmäisten perunoiden päälle, etteivät ne kuivu.

243657.jpg

---
Tämän ruoan saisi luonnollisesti myös keittämällä perunat ja kastikkeen hellalla, mutta näin siihen tulee enemmän makua. Perunat imevät kastiketta ja ovat näin paljon maukkaampia kuin keitettyinä :)