Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset.

Helppo puolukkapiirakka

Pohja:
-1 dl sokeria
-2 dl sämpyläjauhoja (laitoin grahamjauhoja)
-1 tl leivinjauhetta
-1 dl piimää
-1 dl öljyä

Päälle:
-4-5 dl puolukoita

Muruseos:
-1 dl margariini- tai voisulaa
-2 dl fariinisokeria
-1 dl kauralesettä
-2 dl ruis- tai kaurahiutaleita
-½ tl kanelia
-1 tl vaniliinisokeria

Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä ja öljy. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 26 cm).
Ripottele päälle puolukat.
Muruseos: Sekoita rasvasulan joukkoon muruseoksen muut aineet ja ripottele puolukoiden päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia. Koristele piirakan pinta halutessasi pakastepuolukoilla ja tomusokerilla.

899753.jpg

Kera vaniljajogurtin:
899756.jpg