Ohje on Heli Bergiuksen kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset. Alkuperäisessä ohjeessa jogurttina käytettiin hedelmäpommijogurttia, mutta koska en löytänyt sitä kaupasta laktoosittomana, käytin tilalla persikkajogurttia. Ohjeessa suositellaankin käytettäväksi persikka- tai persikka- sekä banaanijogurtin sekoitusta hedelmäpommin tilalla, mikäli ko. jogurttia ei ole saatavissa. Lisäksi muokkasin ohjetta hiukan alkuperäisestä muodostaan; laitan sulkuihin omat muunnokseni.
Tästä tuli joka tapauksessa todella hyvää! Persikan ja kardemumman makuyhdistelmä on todella herkullinen, suosittelen kokeilemaan!

Sarin jogurttikakku

-2 kananmunaa
-3 dl sokeria (2 dl)
-175 g juoksevaa margariinia (150 g)
-7 dl vehnäjauhoja
-1 tl soodaa
-1 tl kardemummaa
-2 dl hedelmäpommijogurttia (persikkajogurttia)
-½ dl kermaa (n. 1 dl appelsiinimehua)
(-1 tl vaniliinisokeria)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen jogurtin, kerman (appelsiinimehun) ja juoksevan margariinin kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla kypsymisen loppuvaiheessa, jos kakun pinta näyttää ruskistuvan liikaa.

867059.jpg