Ohje on Heli Bergiuksen kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset. Pidin erityisen paljon tämän pohjasta, grahamjauhot tekevät siitä oikein herkullisen makuisen. Sopii varmasti erittäin hyvin myös esim. mustikka- ja puolukkapiirakoiden pohjaksi! Tein piirakan tavalliseen, halkaisijaltaan n. 25  cm olevaan piirakkavuokaan irtopohjavuoan sijasta.

Raparperitorttu

Pohja:
-100 g voita
-1 dl sokeria
-1 kananmuna
-1½ dl vehnäjauhoja
-1 dl grahamjauhoja
-1 tl leivinjauhetta

Täyte:
-2-3 raparperin vartta paloina (4 dl)
-2 dl kermaviiliä
-½ dl sokeria
-1 kananmuna
-1 tl vaniljasokeria

Pohja: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhot muihin jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Painele taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) (tai tavalliseen, voideltuun piirakkavuokaan).
Täyte: Kuori ja pilko raparperivarret. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos taikinapohjan päälle. Lisäää raparperipalat täytteen päälle. Paista piirasta 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

644819.jpg