Selailin Myllyn Parhaan Reseptiklubin lehtisiä, ja silmiin osui jokasyksyinen herkkuni: omenakaurapaistos. Jostain kumman syystä teen tätä vain syksyisin... Tällä kertaa päätin lisätä joukkoon hieman puolukoita antamaan lisämakua. Oli kyllä hyvää, fariinisokeri tasapainoitti kivasti puolukan kirpeyttä! Lisänä vaniljajogurttia. Ohje Myllyn parhaalta (alunperin ilman puolukoita).

Puolukka-omenakaurapaistos

-5 omenaa
-2 dl puolukoita
-1 tl kanelia
-100 g juoksevaa margariinia
-1 dl fariinisokeria
-3 dl kaurahiutaleita
-½ dl vehnäjauhoja

Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paitosvuokaan. Sekoita joukkoon puolukat ja kaneli. Sekoita juoksevan margariinin joukkoon ohjeen loput ainekset. Levitä seos omena-puolukkaseoksen päälle. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen, -jäätelön tai -jogurtin kanssa.

964533.jpg