Tämä oli ensimmäinen kokeiluni Sara La Fountainin kirjasta "à la Sara". Vähensin parin ainesosan määrää alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, mutta laitan sulkuihin kirjassa olevat määrät.

Paras kahvikakku

Kakkutaikina:
-200 g voita/juoksevaa margariinia
-2 dl sokeria (kirjan ohjeessa 3dl)
-3 kananmunaa
-2 tl vanilja-aromia (itse laitoin vaniljasokeria)
-2 dl kermaviiliä (kirjan ohjeessa 2½dl)
-5½ dl vehnäjauhoja
-2tl leivinjauhetta
-½ tl ruokasoodaa
-½ tl suolaa

Murotaikina:
-1½ dl ruskeaa sokeria (itse käytin fariinisokeria)
-1 dl vehnäjauhoja
-2 tl kanelia
-ripaus suolaa
-3 rkl voita/juoksevaa margariinia

Kuorrute:
-2 dl tomusokeria
-1 dl (vaahtera)siirappia

Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon samalla sekoittaen kananmunat, vanilja-aromi sekä kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.
Seuraavaksi tee murotaikina. Laita tarvittavat ainekset kulhoon ja nypi ainekset sormilla sekaisin.
Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun pyöreään, irtopohjaiseen vuokaan. Ripottele päälle puolet murotaikinasta. Sen jälkeen lisää loput kakkutaikinasta ja viimeiseksi pinnalle loput murotaikinasta. Paista kakkua 180 asteessa n. 50-60 minuuttia. 
Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.
Sekoita tomusokeri ja siirappi tasaiseksi seokseksi. Levitä seos haluamallasi tavalla kakun päälle; joko tasaiseksi pinnoitteeksi tai pursottamalla kuvioita.
Itse tein kuorrutetta vain puolet alkuperäisen ohjeen määrästä ja se riitti oikein hyvin.

324191.jpg

318321.jpg

-----
Tämä kakku on erittäin hyvää. Suosittelen!