Keittokirjoja löytyy kirjastojen ja kirjakauppojen hyllyiltä pitkä rivit. Kirjastossa pistäytyessäni vietän aina aikaa keittokirjahyllyjen välissä selaillen eri keittokirjoja. Lähes joka reissulla lainaan mukaani vähintään yhden keittokirjan, usein useammankin. Kirjakauppojen alennusmyyntejä välttelen jo tietoisesti - liian usein olen poistuntu alesta uusien keittokirjojen kera...

Nyt haluaisinkin lukuvinkkejä teiltä, hyvät lukijat! Mikä keittokirja on ehdoton ykkössuosikkinne? Vai onko niitä suosikkeja useampiakin? Kuka on tehnyt parhaat keittokirjat? Mikä on sellainen keittokirja, jota haluaisit suositella muillekin?

Itse olen viime aikoina ihastunut Kaarina Roinisen keittokirjatuotantoon. Hänen teoksensa ovat aina täynnä monipuolisia ja herkullisia ohjeita! En ole vielä ostanut omaksi yhtäkään Roinisen teosta; seuraavaa alennusmyyntiä odotellessa...

Ohessa vielä muutama suosikkini kotoa löytyvistä keittokirjoistani: 1001504.jpg

Vas. Kotiruoka - keittokirja kotia ja koulua varten (toimittaneet Ragni Tennberg ja Marketta Levanto, Otava, 44. painos, 1983), Maija keittää koulussa (Alli Oksanen ja Liisi Harmio, Gummerus, 1964) ja Antoisaa arkea (Valio).