torstai, 4. lokakuu 2007
Puolukka-juustokakku
Puolukka-juustokakku
Pohja:
-200 g digestivekeksejä/piparkakkuja
-100 g juoksevaa margariinia
-½ dl fariinisokeria
-2 tl kanelia
Täyte:
-2½ dl Flora Vispiä
-400 g maustamatonta tuorejuustoa
-1,25 dl tomusokeria
-3 rkl vaniljasokeria
-4 dl puolukoita
-5 liivatelehteä + pieni määrä vettä
Pohja: Murskaa keksit, ja sekoita ne juoksevan margariinin, fariinisokerin ja kanelin kanssa sekaisin tasaiseksi massaksi. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte: Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa Flora Vispi, ja sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja puolukat. Kun liivatelehdet ovat liuonneet ja ovat pehmeitä, sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liuoteseos ohuena nauhana vispi-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin mielellään yön ajaksi.