Lueskelin eilen Ellien Ideakeittiötä, ja löysin sieltä herkullisen kuuloisen ohjeen juustokakun pohjaan. Tähän tulee pohjaan keksien lisäksi fariinisokeria ja kanelia, ja jos digestivet korvaa piparkakuilla, saa kivan jouluisen makuelämyksen! Jätin kuitenkin vielä jouluelämykset vähän myöhempään ajankohtaan, ja tein digestiveistä kakun pohjan.

Puolukka-juustokakku

Pohja:
-200 g digestivekeksejä/piparkakkuja
-100 g juoksevaa margariinia
-½ dl fariinisokeria
-2 tl kanelia

Täyte:
-2½ dl Flora Vispiä
-400 g maustamatonta tuorejuustoa
-1,25 dl tomusokeria
-3 rkl vaniljasokeria
-4 dl puolukoita
-5 liivatelehteä + pieni määrä vettä

Pohja: Murskaa keksit, ja sekoita ne juoksevan margariinin, fariinisokerin ja kanelin kanssa sekaisin tasaiseksi massaksi. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte: Laita liivatelehdet runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa Flora Vispi, ja sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja puolukat. Kun liivatelehdet ovat liuonneet ja ovat pehmeitä, sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liuoteseos ohuena nauhana vispi-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin mielellään yön ajaksi.

955651.jpg