Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä makaronilaatikon siten, että en keitä makaroneja etukäteen. No, jostain syystä tämä on vaan aina jäänyt tekemättä ja olen tehnyt makrulaatikon perinteisellä tavalla keitettyine makaroneineen. Eilen kuitenkin päätin, että nyt toteutan suunnitelmani ja teen makaronilaatikon raaoista makaroneista. Ja kuinka sattuikaan, Terhiltä löytyi heti samantien sopivan kuuloinen ohje. Korvasin Terhin ohjeessa olleen maidon taas lihaliemellä. Tästä tuli todella hyvää! Makaronit olivat paljon napsakampia eivätkä ollenkaan "löllöjä", koska kypsyivät uunissa ollessaan. Tästä lähtien meidän makaronilaatikot tehdään kyllä tällä ohjeella! Kiitos Terhille ohjeesta!

Erilainen makaronilaatikko

-2/3 pussia makaroneja
-n. 400 g jauhelihaa + mausteita: suolaa sekä esim. grillausmaustetta, pippurisekoitetta, valkopippuria
-n. 6 dl vettä + ½-1 lihaliemikuutio
-2 kananmunaa
-juustoraastetta

Ruskista jauheliha paistinpannulla ja mausta haluamallasi tavalla. Kaada raa'at makaronit uunivuoan pohjalle ja lappaa perään jauheliha. Lisää vielä oman maun mukaan juustoraastetta. Sekoita.
Keitä vesi ja sekoita joukkoon lihaliemikuutio. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne lihaliemeen. Kaada lihaliemi-kananmunaseos vuokaan siten, että se peittää koko makaroni-jauhelihamössön. Paista n. 190-200 asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia.

966909.jpg