tiistai, 10. huhtikuu 2007
Amerikan mummon omenapai
Omenapai
Taikina:
-150 g Valio Meijerivoita (käytin juoksevaa margariinia)
-3 dl vehnäjauhoja
-2 rkl sokeria
-2 rkl vettä
Täyte:
-650 g omenoita (3-4 kpl)
-1 tl kanelia
-1 prk (250 g) maitorahkaa
-2 kananmunaa
-1 dl Valio kuohukermaa
-1½ dl sokeria (laitoin 1 dl ja mielestäni riitti hyvin)
-1 rkl vaniliinisokeria
(Voiteluun kananmunaa)
Pohja: Sekoita keskenään pehmeä voi, jauhot ja sokeri. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele 2/3 taikinasta voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle. Laita loppu taikina kylmään.
Täyte: Kuori ja lohko omenat ja levitä ne pohjan päälle. Mausta kanelilla. Sekoita maitorahkat, munat ja kerma keskenään, mausta sokereilla. Kaada rahka-kermaseos omenalohkojen päälle.
Kauli loput taikinasta kanneksi ja nosta vuokaan. Voitele kananmunalla ja pistele pintaan kuvioita.
Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä piirakka kostutetulla leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.