Hujanakuorrutettu uunilohi

-kirjolohta (meillä oli n. 400 g filee)
-suolaa
-sitruunapippuria
-n. ½-1 dl hunajaa
-n. ½ dl korppujauhoja
-2-3 rkl rypsiöljyä
-ripaus valkopippuria

Pese lohifilee ja aseta se nahkapuoli alaspäin foliosta muotoiltuun astiaan tai kalavuokaan. Mausta kala suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita hunajasta, rypsiöljystä, korppujauhoista ja valkopippurista tasainen seos ja levitä se tasaisesti lohifileen päälle. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia fileen koosta riippuen.

Uuniröstit (10-12 kpl, ohje Valiolta)

-500 g keitettyä perunaa
-2 kananmunaa
-3/4 tl suolaa
-150 g juustoraastetta
(-1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna)

Raasta kylmät perunat. Sekoita raasteeseen muut aineet. Muodosta n. 1 cm:n paksuisia pihvejä uunipellille leivinpaperille. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
(Itse tein sen verran isoja pihvejä, että sain ko. ohjeella vain 7 röstiä)

Lisukkeena tavallista kermaviilikastiketta (kermaviiliä, sinappia, sokeria, sitruunamehua, valkopippuria) ja salaattia.

507457.jpg