lauantai, 11. marraskuu 2006
Moniviljasämpylät
-5 dl vettä
-2 tl suolaa
-2 rkl sokeria
-1 pussi kuivahiivaa (11g)
-½ dl juoksevaa margariinia
-12-13 dl moniviljasämpyläjauhoja
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Lisää loput aineet (hiiva sekoitettuna jauhojen joukkoon). Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa n. puoli tuntia. Leivo sen jälkeen jauhotetulla alustalla sämpylät. Laita uuni vasta tässä vaiheessa päälle. Nostele sämpylät uunipellille peitteen alle ja anna kohota vielä sen aikaa, kun uuni lämpeää. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12-15 minuuttia.
Muista voidella sämpylät vedellä sekä uuniin laitettaessa että sieltä pois otettaessa!
-----
Tämän sämpyläohjeen olen joskus ottanut jonkin sämpyläjauhopussin takaa, muistaakseni Sunnuntai-pussista. Joskus lisään taikinaan myös porkkanaraastetta tai hiukan kaurahiutaleita. Ne antavat kivasti lisämakua sämpylöihin.