Kaapin pohjalla on jo pidemmän aikaa lojunut säilykepersikkapurkki, jonka päätin tänään hyödyntää. En kuitenkaan halunnut tällä kertaa tehdä tavallista persikkapiirakkaa, joten päätin laittaa täytteen joukkoon hieman kanelia ja tehdä piirakasta muutenkin hieman erilaisen. Tästä tuli hyvää, kaneli ja persikka sopivat mielestäni todella hyvin yhteen. Ohjeesta tulee yksi piirakkavuoallinen.

Persikka-kanelipiirakka

Pohja:
-2 kananmunaa
-1 dl sokeria
-2 dl vehnäjauhoja
-2 rkl perunajauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-100 g juoksevaa margariinia

Täyte:
-1 prk (200 g) kermaviiliä
-2 kananmunaa
-n. ½ dl sokeria
-2 tl vaniljasokeria
-1 tl kanelia
-1 tlk (n. 400 g) säilykepersikoita
Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon jauhot ja leivinjauhe sekä lopuksi margariini. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.
Täyte: Sekoita keskenään täytteen aineet persikoita lukuunottamatta. Kaada seos pohjataikinan päälle ja asettele päälle viipaloidut säilykepersikat. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

888546.jpg