Appelsiinikakku

-3 kananmunaa
-2 dl sokeria
-5 dl vehnäjauhoja
-2 tl vaniliinisokeria
-2 tl ruokasoodaa
-150 gr margariinia
-1-2 appelsiinia (sen verran, että sosetta tulee 2 dl)
(- n. 1/4 - ½ dl vettä)

Kuori appelsiini ja murskaa palat soseeksi esim. sauvasekoittimella tai puusurvimella. Sekoita kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kuivat aineet sekä appelsiinisose. Kaada viimeisenä sulatetttu margariini taikinan joukkoon. Mikäli taikina vaikuttaa liian 'tönköltä', lisää joukkoon vähän vettä ja sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia.

339103.jpg

340641.jpg