perjantai, 26. tammikuu 2007
Kuorrutettu porkkanakakku
Pohja:
-4 dl vehnäjauhoja
-3 tl leivinjauhetta
-ripaus suolaa
-2 dl fariinisokeria
-2 tl kanelia
-2 dl porkkanaraastetta
-½ dl kookoshiutaleita
-2 kananmunaa
-1½ dl juoksevaa margariinia
-1 appelsiini appelsiinimehuksi puristettuna
Kuorrute:
-200 gr maustamatonta tuorejuustoa
-1 dl juoksevaa margariinia
-2 dl tomusokeria
Pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 28 cm) ja paista uunissa 175 asteessa noin 60 minuutin ajan. Laita irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperipalanen ennen taikinan laittoa, jotta pohja ei tartu vuokaan.
Kuorrute: Kun pohja on jäähtynyt, valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, margariini sekä tomusokeri notkeaksi seokseksi. Levitä tasaisesti kakun päälle.