Alkuperäinen ohje on kirjasta Herkkujen pikkujättiläinen. Muuntelin ohjetta kuitenkin hieman - laitan sulkuihin alkuperäisen ohjeen mukaiset aineet ja määrät. Kirjassa suositellaan tekemään tämä irtopohjavuokaan, mutta minä tein tavalliseen piirakkavuokaan (halkaisija n. 26 cm) ja hyvin mahtui. Tästä tuli todella hyvää, suosittelen!

Omena-kookostorttu

Pohja:
-1½ dl juoksevaa margariinia (200 g voita tai margariinia)
-1½ dl sokeria (2 dl)
-1 rkl kanelia (tai kardemummaa)
-3 kananmunaa
-½ dl vettä (maitoa)
-2½ dl vehnäjauhoja
-1 dl neljän viljan puurohiutaleita (kookoshiutaleita)
-1½ tl leivinjauhetta

Täyte:
-2-3 isoa omenaa
-½ dl siirappia

Päälle:
-1 dl kookoshiutaleita

Pohja: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää ensin munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti, sitten vesi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Peitä pinta kuorituilla ja lohkotuilla omenilla, valuta pinnalle siirappia.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, lisää pinnalle kookoshiutaleita ja paista vielä 5-10 minuuttia kunnes kookoshiutaleet ovat saaneet kauniin värin.

926409.jpg

926410.jpg