Tässä ei juurikaan appelsiini maistu, mikä oli oikeastaan tarkoituskin. Pieni appelsiinin maku tässä kuitenkin on. En jaksanut panostaa kakun koristeluun, joten laitoin päälle vain lakkiaisista jääneen marsipaaniruusun. Koristeena voisi käyttää vaikkapa raastettua appelsiinin kuorta.

Vanilja-appelsiinikakku

Pohja:
-200 g digestive-keksejä
-n. 80-90 g juoksevaa margariinia

Täyte:
-1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
-2 dl vispikermaa
-1 prk (200 g) Vanilja-jogurttia
-1 tl vaniljasokeria
-½-1 dl sokeria
-3 rkl appelsiinimehua
-6 liivatelehteä + pieni määrä vettä

Murskaa keksit ja sekoita ne rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiinimehu, sekoita tasaiseksi. Kiehauta pieni määrä vettä, purista liivatelehdistä liika kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvassa vedessä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

819492.jpg