maanantai, 13. elokuu 2007
Vanilja-appelsiinijuustokakku
Vanilja-appelsiinikakku
Pohja:
-200 g digestive-keksejä
-n. 80-90 g juoksevaa margariinia
Täyte:
-1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
-2 dl vispikermaa
-1 prk (200 g) Vanilja-jogurttia
-1 tl vaniljasokeria
-½-1 dl sokeria
-3 rkl appelsiinimehua
-6 liivatelehteä + pieni määrä vettä
Murskaa keksit ja sekoita ne rasvan kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiinimehu, sekoita tasaiseksi. Kiehauta pieni määrä vettä, purista liivatelehdistä liika kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvassa vedessä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte keksiseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.