maanantai, 23. heinäkuu 2007
Porkkanapiirakka
Muutama päivä sitten leivoin porkkanapiirakkaa, joka kuuluu suosikkeihini. Kuorrutteen tomusokerin määrä on noin-arvio, en oikeastaan ikinä mittaa sitä. Ohjeen olen löytänyt varmaan netistä.
Porkkanapiirakka (yksi pellillinen)
Pohja:
-4 kananmunaa
-3½ dl sokeria
-5 dl porkkanaraastetta
-2 tl ruokasoodaa
-2 tl leivinjauhetta
-1 rkl kanelia
-2 tl vaniliinisokeria
-1 tl suolaa
-n. 6 dl vehnäjauhoja
-3 dl juoksevaa margariinia
Kuorrute:
-200 g tuorejuustoa
-50 g juoksevaa margariinia
-n. 300 g tomusokeria
-1 rkl vaniliinisokeria
Pohja: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30-40 minuuuttia.
Kuorrute: Pehmitä tuorejuusto kattilassa, jossa on myös juokseva margariini. Lisää sokerit ja kuumenna kunnes seos muuttuu tasaiseksi massaksi. Levitä jäähtyneet pohjan päälle.