perjantai, 8. kesäkuu 2007
Raparperitorttu
Raparperitorttu
Pohja:
-100 g voita
-1 dl sokeria
-1 kananmuna
-1½ dl vehnäjauhoja
-1 dl grahamjauhoja
-1 tl leivinjauhetta
Täyte:
-2-3 raparperin vartta paloina (4 dl)
-2 dl kermaviiliä
-½ dl sokeria
-1 kananmuna
-1 tl vaniljasokeria
Pohja: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhot muihin jauhoihin ja lisää seos taikinaan. Painele taikina hyvin voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20 cm) (tai tavalliseen, voideltuun piirakkavuokaan).
Täyte: Kuori ja pilko raparperivarret. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada seos taikinapohjan päälle. Lisäää raparperipalat täytteen päälle. Paista piirasta 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.