Hui, tulipas pitkä tauko edellisestä päivityksestä... No, tulipahan pidettyä pieni blogiloma. Nyt jatkossa pyrin päivittämään blogia taas useammin. Loppuviikosta onkin luvassa ainakin juusto-sinappiskonsseja, ja toivottavasti muutamia muitakin uusia kokeiluja.
Mutta nyt asiaan. Sain viikonloppuna Maittavat-sarjan Uuniruoat -keittokirjan, ja siitä kokeilin tänään ensimmäistä reseptiä, koristeltua kahvikakkua. Muokkasin ohjetta hieman alkuperäisestä, laitan tähän alle sen, miten itse tein kakun. Ohje on n. 23 cm irtopohjavuokaan - minulla on käytössä halkaisijaltaan muistaakseni 28 cm oleva vuoka, joten tein annoksen puolitoistakertaisena. Huomasin juuri, että tein mokan leivinjauheen suhteen... Laitoin kakkupohjaan vain yhden teelusikallisen leivinjauhetta, kun sitä olisi pitänyt laittaa yksi ruokalusikallinen! No, pistetään väsymyksen piikkiin :)

Koristeltu kahvikakku

Pohja:
-100 g (n. reilu desi) juoksevaa margariinia
-2 kananmunaa
-1½ dl vettä
-2-3 rkl kahvia
-275 g (n. 4½ dl) vehnäjauhoja
-75 g (n. 1 dl) hienoasokeria
-1 rkl leivinjauhetta
-50 g mantelirouhetta

Kuorrute:
-75 g jauhoja
-½ tl leivinjauhetta
-75 g fariinisokeria
-2-3 rkl juoksevaa margariinia
-1 rkl vettä
-1 tl piparkakkumaustetta

Vispaa vesi, kananmunat, juokseva margariini ja kahvi keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne nesteseoksen joukkoon. Lisää mantelirouhe ja sekoita kevyesti. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun, sisäreunoilta voideltuun irtopohjavuokaan.
Kuorrute: Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri, lisää joukkoon rasva. Nypi kunnes seos on ryynimäistä. Ripottele joukkoon piparkakkumauste ja vesi ja sekoita ainekset irtonaisiksi muruiksi. Ripottele kuorrute tasaisesti vuokaan pohjataikinan päälle. Paista 190-asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan. Jos kuorrute alkaa ruskistua liian nopeasti, peitä se kevyesti foliolla tai kostutetulla leivinpaperilla. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

1075285.jpg