Pahoittelen hiljaiseloani. Tällä hetkellä on monta rautaa tulessa opiskelupuolella, joten bloggailu on jäänyt hieman vähemmälle. Jospa tämä tilanne tästä pian rauhoittuisi, niin ehtisi jotain leipoakin vähän useammin :) Olen taas tehnyt niin perusruokia jauhelihakastikkeesta broileririsottoon, etten ole viitsinyt kuvata ruokia. Tässä kuitenkin tämän päivän tuotos. Ohje on alunperin Pirkalta, josta se löytyy vähän erilaisena versiona - puolukkaisena porkkanapiiraana. Itse jätin kuitenkin porkkanat pois.

Puolukkainen piiras

Pohja:
-3 kananmunaa
-1 dl sokeria
-1 dl fariinisokeria
-4½ dl vehnäjauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-1 tl vaniliinisokeria
-1 dl juoksevaa margariinia

Pinnalle:
-2 dl vettä
-1 1/4 dl sokeria
-2 rkl perunajauhoja
-400 g (pakaste)puolukoita

Pohja:Vaahdota kananmunat, sokeri ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniliinisokeri keskenään. Lisää margariini ja jauhoseos taikinaan, ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 30 cm) ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 15-17 minuuttia.
Täyte: Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.
Ota vuoka uunista pohjan kypsyttyä ja lusikoi puolukkakiisseli kuuman pohjan päälle. Tarjoa jäähtynyt piiras esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Puolukoiden joukkoon oli näemmä eksynyt muutama mustikkakin :D

991568.jpg

991573.jpg