Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni tehdä keikauskakkua. Ja hyvinhän se onnistui, vaikka pelkäsin koko ajan kakun halkeavan keikausvaiheessa... Ohje on Ellien Ideakeittiöstä. Muutin ainoastaan omenoiden ja raparperin määrää: laitoin kaksi isoa omenaa ja noin pari desiä raparperipaloja.

Omena-raparperikeikauskakku

Vuoan pohjalle:
-½ dl juoksevaa margariinia
-1 dl fariinisokeria
-2 dl raparperipaloja
-2 isoa omenaa

Taikina:
-1½ dl juoksevaa margariinia
-2 dl sokeria
-2 kananmunaa
-1 tl vaniilisokeria
-2½ dl vehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle juokseva margariini ja fariinisokeri. Kuori omena, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Asettele raparperi- ja omenapalat vuokaan.
Vaahdota taikinaa varten juokseva margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina raparperi- ja omenapalojen päälle. Paista kakkua uunissa 170 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.

1007662.jpg