tiistai, 23. lokakuu 2007
Omena-raparperikeikauskakku
Omena-raparperikeikauskakku
Vuoan pohjalle:
-½ dl juoksevaa margariinia
-1 dl fariinisokeria
-2 dl raparperipaloja
-2 isoa omenaa
Taikina:
-1½ dl juoksevaa margariinia
-2 dl sokeria
-2 kananmunaa
-1 tl vaniilisokeria
-2½ dl vehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta
Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm). Levitä pohjalle juokseva margariini ja fariinisokeri. Kuori omena, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Asettele raparperi- ja omenapalat vuokaan.
Vaahdota taikinaa varten juokseva margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina raparperi- ja omenapalojen päälle. Paista kakkua uunissa 170 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ja kumoa tarjoiluvadille.