sunnuntai, 30. syyskuu 2007
Kinkkupiirakka
Kinkkupiirakka
Pohja:
-100 g juoksevaa margariinia
-n. 2-2½ dl vehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-ripaus suolaa
-1 dl juustoraastetta (laitoin n. ½ dl)
-2 rkl kermaa (vettä)
-ripaus oreganoa
Täyte:
-100 g paloiteltua kinkkua/kinkkusuikaleita
-2 kypsää, raastettua perunaa
-1 tomaatti
-n. 2 dl juustoraastetta
-3 kananmunaa + n. ½ dl vettä
Pohja: Sekoita juoksevan margariinin joukkoon kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää vesi/kerma ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle käyttäen apuna esim. veteen kostutettua lusikkaa. Nosta piirasvuoka kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte: Sekoita keskenään kinkkusuikaleet ja raastettu peruna, sekä sekoita keskenään erillisessä astiassa kananmunat ja vesi. Levitä kinkku-perunaseos tasaisesti piirakkapohjan päälle, ja kaada päälle kananmunaseos. Viipaloi tomaatti ja asettele palat piirakan päälle. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.