Onpas ollut taas kiireistä. Ruoaksi olen tehnyt vain kaikkia perusjuttuja, joten päivitettävää ei ole tullut. Tänään leivoin kuitenkin kinkkupiirakan. Jääkaappiin oli jäänyt edelliseltä ruoalta pari keitettyä perunaa, joten päätin lisätä nekin piirakkaan. Pohjan ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset, jota kuitenkin hieman muokkasin. Ohjeen mukaan vehnäjauhoja tuli 2 dl, mutta minusta taikina jäi sillä määrällä vähän liian löysäksi, joten laitoin jauhoja n. 2½ dl sekä kolmannen lusikallisen vettä.

Kinkkupiirakka

Pohja:
-100 g juoksevaa margariinia
-n. 2-2½ dl vehnäjauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-ripaus suolaa
-1 dl juustoraastetta (laitoin n. ½ dl)
-2 rkl kermaa (vettä)
-ripaus oreganoa

Täyte:
-100 g paloiteltua kinkkua/kinkkusuikaleita
-2 kypsää, raastettua perunaa
-1 tomaatti
-n. 2 dl juustoraastetta
-3 kananmunaa + n. ½ dl vettä

Pohja: Sekoita juoksevan margariinin joukkoon kuivat aineet ja juustoraaste. Lisää vesi/kerma ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina ohueksi levyksi piirasvuoan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle käyttäen apuna esim. veteen kostutettua lusikkaa. Nosta piirasvuoka kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte: Sekoita keskenään kinkkusuikaleet ja raastettu peruna, sekä sekoita keskenään erillisessä astiassa kananmunat ja vesi. Levitä kinkku-perunaseos tasaisesti piirakkapohjan päälle, ja kaada päälle kananmunaseos. Viipaloi tomaatti ja asettele palat piirakan päälle. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia.

944749.jpg

944757.jpg