Tarkoitus oli tehdä tämä uusista mansikoista, mutta olin liikenteessä sen verran myöhään, että kaupoista oli ehditty myydä jo kaikki mansikat. :( Niinpä jouduimme tyytymään viime kesän mansikoihin. Hyvin maistui joka tapauksessa! Tämän teossa käytin pohjana Seuran Kodin Juhlat -kirjan appelsiinisen rahkakääretortun ohjetta, jota hieman muuntelin.

Mansikkakakku

Pohja:
-4 kananmunaa
-1½ dl sokeria
-1 dl vehnäjauhoja
-½ dl perunajauhoja
-2 tl leivinjauhetta
-2 rkl kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne sihdin läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi. Anna jäähtyä.
Leikkaa levy kahtia ja kostuta laimennetulla appelsiinimehulla.

Täyte:
-1 prk maitorahkaa
-1 dl Flora Vispiä
-½ dl sokeria
-2 tl vaniliinisokeria
-1 appelsiini
-1 banaani
-3 liivatelehteä

Vatka Flora Vispi vaahdoksi, ja sekoita se maitorahkan kanssa. Lisää sokerit, paloitellut appelsiininpalat ja paloiteltu banaani. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä jonkin aikaa. Kun ne ovat pehmenneet, kaada vesi pois ja purista lehdistä myös ylimääräinen vesi. Kuumenna vettä ja sulata liivatelehdet 2-3 rkl kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana muiden täyteainesten joukkoon.
Kaada täyte puolikkaalle kääretortun pohjapalalle. Laita toinen pohjapala päälle ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
Koristele vaahdotetulla Flora Vispillä ja mansikoilla.


Mansikat ovat kuvassa vielä vähän jäisiä. Meille oli tulossa vieraita, joten en ehtinyt odottaa kuvien oton kanssa mansikoiden sulamista...
718055.jpg

718054.jpg