Tämän ohjeen olen bongannut sekä Niinan arjessa -blogista sekä Kodin Kuvalehdestä (josta myös Niina on ohjeen löytänyt). Tällä ohjeella tulee aivan ihanan rapeita minipizzoja! Söin heti samalta istumalta ainakin viisi, kun oli niiiin hyviä... Tästä on nyt jo aikaa, kun näitä tein, joten en muista ihan tarkkaan, montako kokonaisuudessaan sain tehtyä. Niina oli saanut tällä ohjeella n. 30 pizzaa, minä sain vähemmän. Kopion pohjan ohjeen tähän Niinan blogista, tässä kuitenkin vielä linkki suoraan alkuperäiseen ohjeeseen.

Minipizzat

Pohja:
-3 dl vehnäjauhoja
-1 tl kuivahiivaa
-1/4 tl suolaa
-1½ dl vettä
-1 rkl rypsiöljyä
-1 tl oreganoa

Täyte:
-ketsuppia/tomaattimurskaa
-n. 400 g jauhelihaa maustettuna
-tomaattia
-juustoraastetta

Pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää 42-asteinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kauli taikina ohueksi ja ota siitä juomalasilla n. 30 pyöreää palaa. Laita palat uunipellille ja kohota peitettyinä n. 15 minuuttia.
Täyte: Ruskista jauheliha hyvin ja mausta haluamallasi tavalla. Sekoita juustoraaste ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Levitä pohjille ohut kerros ketsuppia. Viipaloi tomaatti, ja laita jokaisen pizzapohjan päälle yksi tomaattiviipale. Annostele päälle jauheliha-juustoraasteseos.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja juusto sulanut.

670240.jpg