maanantai, 18. kesäkuu 2007
Minipizzat
Minipizzat
Pohja:
-3 dl vehnäjauhoja
-1 tl kuivahiivaa
-1/4 tl suolaa
-1½ dl vettä
-1 rkl rypsiöljyä
-1 tl oreganoa
Täyte:
-ketsuppia/tomaattimurskaa
-n. 400 g jauhelihaa maustettuna
-tomaattia
-juustoraastetta
Pohja: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää 42-asteinen vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kauli taikina ohueksi ja ota siitä juomalasilla n. 30 pyöreää palaa. Laita palat uunipellille ja kohota peitettyinä n. 15 minuuttia.
Täyte: Ruskista jauheliha hyvin ja mausta haluamallasi tavalla. Sekoita juustoraaste ruskistetun jauhelihan joukkoon.
Levitä pohjille ohut kerros ketsuppia. Viipaloi tomaatti, ja laita jokaisen pizzapohjan päälle yksi tomaattiviipale. Annostele päälle jauheliha-juustoraasteseos.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja juusto sulanut.