tiistai, 12. kesäkuu 2007
Kauralese-grahamsämpylät
Kauralese-grahamsämpylät
-5 dl vettä
-3 dl Sydänystävä-kauraleseitä
-1 pss kuivahiivaa
-2 rkl sokeria tai siirappia
-n. 1 tl suolaa
-3 dl grahamjauhoja
-5-6 dl sämpyläjauhoja
-1 dl rypsiöljyä
Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42 asteiseen) kauraleseet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää sokeri, suola ja jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheesessa. Alusta taikina tasaiseksi. Taikina on hiukan tarttuvaa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 30 minuutin ajan. Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla pöydällä TAI kaulitse taikina levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (minä tein näin). Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassan. 30 minuuttia. Mikäli teit taikinasta levyn, vedä taikina taikinapyörällä ruuduiksi.
Voitele sämpylät/ruudut vedellä ja ripottele pinnalle halutessasi kauraleseitä. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia.
Tässä vielä tämänpäiväinen aamiaiseni; välissä pilkottu lihapulla, tomaattia ja jäävuorisalaattia.