Tänään huomasin ilokseni, että raparperit olivat kasvaneet kovasti, ja niistä pystyi tekemään jo piirakkaa. Ensin aioin tehdä jo aiemminkin tekemääni raparperi-sitruunapiirakkaa. Löysin kuitenkin keittokirjan välistä tämän ohjeen, jota päätin testata. Ohje, jonka alkuperää en tiedä, on halkaisijaltaan n. 25 cm olevaan piirakkavuokaan.

Raparperipaistos

Pohja:
-150 g  (juoksevaa) margariinia
-1 dl sokeria
-1 kananmuna
-2 dl vehnäjauhoja
-3/4 dl perunajauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl kardemummaa

Täyte:
-3 dl raparperipaloja
-1 rkl perunajauhoja

Päälle:
-1 kananmuna
-½ dl sokeria
-3/4 dl vehnäjauhoja

Pohja: Sekoita keskenään sulatettu margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokeriseoksen joukkoon. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan ja kaada päälle tasaisesti raparperipalat. Paista ensin 175 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.
Kun piirakka on ollut uunissa varttitunnin ajan, ota piirakka pois uunista ja sekoita keskenään kananmuna, sokeri ja vehnäjauhot ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Jatka paistamista 175 asteisessa uunissa vielä n. 25 minuutin ajan.

622121.jpg