Eiliseltä päivälliseltä jäi reilusti perunasosetta yli, joten päätin tehdä siitä perunarieskoja. Vinkkiä otin Vilijaanan ohjeesta. Hiivaleipäjauhojen määrästä en ole yhtään varma, kaadoin vain pussista suoraan taikinakulhoon kunnes sain taikinasta helposti käsiteltävää. Määrä on siis arvio.

Perunarieskat

- 5 dl perunasosetta
-2½ dl piimää
-1 tl suolaa
-1 kananmuna
-n. 3-4 dl hiivaleipäjauhoja
-1 dl kaurahiutaleita
-2 rkl juoksevaa margariinia

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Leivo taikinasta n. 1 cm paksuisia leipäsiä ja pistele niitä haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin.

592668.jpg

Tässä rieskassa on voita päällä, siksi sen pinta näyttää erilaiselta kuin toisesssa kuvassa.
592672.jpg