Lihapadat ovat siinä mielessä käteviä ruokia, että niihin saa mukavaa vaihtelua lisäämällä erilaisia kasviksia ja juureksia. Tällä kertaa tein melko pelkistetyn version, laitoin vain porkkanaa ja sipulia. Mielestäni tämä ruoka on sitä parempaa, mitä kauemmin se saa hautua uunissa.

Lihapata

-500 g maustamattomia porsaansuikaleita
-5 dl vettä
-1 lihaliemikuutio
-mausteita: suolaa sekä esim. grillausmaustetta, maustepippuria jne.
-2 rkl sinappia
-1 iso sipuli
-1-2 porkkanaa
-2 rkl vehnäjauhoja + pieni määrä vettä

Kuullota pilkottu sipuli ja porkkanat, ja lisää ne uunivuokaan. Ruskista porsaanlihasuikaleet ja pilko niitä tarvittaessa pienimmiksi. Sekoita suikaleet kasvisten kanssa sekaisin ja lisää vesi sekä lihaliemikuutio. Mausta haluamallasi tavalla. Sekoita vehnäjauhot pienessä määrässä vettä esim. juomalasissa ja lisää suurusteeksi vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja anna padan hautua uunissa vielä vähintään tunnin ajan. Sekoita ruokaa aina välillä, ja lisää tarvittaessa vettä (tai ruokakermaa), jos ruoka näyttää kuivuvan.

591320.jpg