Blogini viettää tänään puolivuotissyntymäpäiväänsä. Lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille! Kiitos mukavista ja kannustavista kommenteistanne, niitä on aina niin mukava lukea!

Tämän kääretortun ohje on Yhteishyvästä ja se löytyy täältä. Tein tämän kuitenkin hieman alkuperäisestä ohjeesta poiketen, joten laitan ohjeen tähän.

Ananaskääretorttu

Pohja:
-4 kananmunaa
-1½ dl sokeria
-4 rkl vehnäjauhoja
-1 rkl perunajauhoja
-3 rkl kaakaojauhetta
-1½ rkl kookoshiutaleita
-1 tl leivinjauhetta

Täyte:
-2 prk ananaspaloja
-2 dl säilykeananasten lientä
-1 dl sokeria
-2 kananmunan keltuaista
-1½ rkl perunajauhoja
-n. 1 dl vaahdotettua kermaa

Koristeluun:
-kermavaahtoa
-suklaaraastetta
-ananasrengas

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot, kaakao, kookoshiutaleet ja leivinjauhe omaan astiaan, ja lisää munavaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille kevyesti voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Täyte: Vaahdota kermavaahto vaahdoksi. Valuta kaksi purkkia ananaspaloja liemestään, ja ota liemi talteen. Soseuta ananaspalat. Mittaa ananasliemi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli suurustuu. Anna hautua hetki ja jäähdytä sitten hieman. Lisä n. 1/4 ananassoseesta ja vatkaa sileäksi. Lisää n. desi kermavaahtoa kiisselin joukkkoon ja sekoita.
Levitä loput ananassoseesta kääretorttupohjan päälle ja sen päälle kiisseli. Kääri rullalle ja koristele esim. kermavaahdolla, suklaaraasteella ja ananasrenkaista tehdyillä kukilla.

550540.jpg