Olen muokannut tämän ohjeen Myllyn Parhaan mango-juustokakun reseptistä.

Mango-juustokakku

Pohja:
-n. 200 g Digestive-keksejä
-n. 75 g juoksevaa margariinia

Täyte:
-300 g maustamatonta tuorejuustoa
-2½ dl Flora Vispiä
-1 tl vaniljasokeria
-½ dl sokeria
-4 liivatelehteä
-½ prk (n. 60 g) Piltti Mangososetta

Kuorrute:
-2½ prk Piltti Mangososetta (yksi purkki on 125 g)
-4 liivatelehteä

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita ne rasvan kanssa. Painele seos tiiviisti leivinpaperilla suojattuun irtopohjavuokaan (käytin halkaisijaltaan n. 24 cm olevaa vuokaa). Vuoraa myös irtopohjavuoan reunat esim. leivinpaperilla tai foliolla, jotta täyte ei tartu vuoan reunaan.
Täyte: Vispaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri, sokeri ja mangosose keskenään. Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, purista niistä ylimäääräinen vesi ja  sulata ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon, jonka jälkeen lisää vaahdotettu Flora vispi käännellen varovasti seosta. Kaada seos pohjan päälle ja nosta hyytymäään jääkaappiin yön yli.
Kuorrute: Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 minuutin ajan ja purista sen jälkeen niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja sekoita mangososeen joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla, tällä kertaa käytin itse koristeena raastettua valkosuklaata.

484743.jpg