Pakkopullan Anja oli tehnyt herkullisen kuuloista (ja näköistä!) kukkakaali-jauhelihapaistosta. Koska olen viime aikoina innostunut käyttämään etenkin kukkakaalta ruoan lisäkkeenä, päätin kokeilla tätä. Kiitos Anjalle reseptistä, maistui meidän perheelle erittäin hyvin! Muokkasin reseptiä sen verran, että laitoin kukkakaalin lisäksi kruunusekoituksen kasviksia, eri mausteita ja pidin kauemmin uunissa, joten laitan oman versioni tähän. Ohje alkuperäiseen reseptiin löytyy täältä.

Kasvis-jauhelihapaistos

-1 pussi pakastekukkakaalta (250 gr)
-½ pussia Apetit'n kruunusekoitusta (sis. kukkakaalta, porkkanaa ja parsakaalta)
-400 gr jauhelihaa
-suolaa sekä esim. pippurisekoitetta ja grillausmaustetta jauhelihan maustamiseen
-1 sipuli
-2 kananmunaa
-2 dl ruokakermaa
-n. 2 dl juustoraastetta

Kuullota sipuli paistinpannulla. Ruskista jauheliha ja lisää suola sekä muut mausteet. Laita jäiset kasvikset ja maustettu jauheliha-sipuliseos uunivuokaan. Kaada päälle munakermaseos. Paista paistosta uunissa aluksi n. 20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja lisää päälle juustoraaste. Paista vielä n. 15-20 minuuttia, että kasvikset ovat kypsyneet. Yhteensä paistoaikaa tulee paistokselle siis noin 40 minuuttia.

354307.jpg