Juustoiset ruutusämpylät

-5 dl maitoa tai vettä
-1 pussi kuivahiivaa (tai 50 g tuorehiivaa)
-1 tl suolaa
-2 rkl sokeria
-9½ - 11 dl vehnäjauhoja (itse laitoin vähintään 11 dl, enemmänkin)
-50 g sulatettua voita

-n. 1 dl juustoraastetta

Jos käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen/maitoon. Kuivahiivaa käytettäessä lisää se jauhojen joukossa. Lisää kuivat aineet nesteen joukkoon ja alusta taikina hyvin. Lisää juustoraaste*.  Lisää viimeisenä voi. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alle peitettynä.
Levitä kohonnut taikina uunipellille ja jaa se taikinapyörällä ruuduiksi. Kohota taikinaa vielä uunin lämmetessä. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Voitele vedellä uunista otettaessa.

*Juustoraasteen voi myös korvata esim. porkkanaraasteella, kinkkukuutioilla, pakastepinaatilla tai esikäsitellyillä, hienonnetuilla sienillä.

324189.jpg
---
Tämä resepti oli Kodin Kuvalehden mukana tulleessa Valion vuosikalenterissa tammikuun reseptinä.