Säästäjänkakku

-3 kananmunaa
-2 dl sokeria
-2 1/4 dl vettä
-2 1/4 dl juoksevaa margariinia
-2-3 tl jauhettua kardemummaa (vähän oman maun mukaan)
-6 dl vehnäjauhoja
-3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon muut aineet. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

294601.jpg

---
Tämä säästäjänkakku on perheemme ehdoton suosikki kuivakakuista. Ohje on alunperin isoäidiltäni perimästäni, 1940-luvun alussa painetusta keittokirjasta nimeltä Kotiruoka - Keittokirja kotia ja koulua varten (toimittaneet Edit Reinilä-Hellman, Sophie Calonius, Valma Krank-Heikinheimo ja Ragni Tennberg).