Sitruunainen juustokakku

Pohja:
-n. 300 g esim. Digestive-keksejä (laitoin 400g paketista reilusti yli puolet)
-n. 70-80 g voita

Täyte:
-1 sitruuna
-2 kananmunaa
-350 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Valion Violaa)
-1 prk (150 g) ranskankermaa
-1 dl sokeria

Pohja: Murskaa keksit muruksi. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja sekoita keksimurut sulaneen voin joukkoon. Kaada keksimurut voideltuun kakkuvuokaan ja painele ne tiiviiksi pohjaksi.

Täyte: Erottele kananmunasta valkuainen ja keltuainen eri astioihin. Lisää keltuaisten sekaan puristetun sitruunan mehu, tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit ja sekoita. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa astiassaan ja lisää juustoseokseen. Sekoita seosta varovaisesti.
Kaada seos pohjan päälle ja levitä se siihen tasaisesti. Varo rikkomasta keksipohjaa.
Paista kakkua uunissa 150 asteessa 50 minuutin ajan.
Kakun maku jää melko kirpeäksi, joten jos sellaisesta ei pidä, niin kannattaa nostaa sokerimäärää vaikkapa 1½ desilitraan.

272047.jpg